Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza bianco med serrano, fetaost och krämigt ägg
Mari Bergman

Pizza bianco med serrano, fetaost och krämigt ägg

20 minEnkelt
361,15 kr
4 portioner 55,82 kr per portion
En vit pizza med crème fraiche, riven ost och bakade ägg som toppas med fetaost och lufttorkad skinka. Fantastiskt goda smaker i en och samma rätt!

Pizza
5 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
70 gSerranoskinka
2 mskCitron, ca 0,5 st
150 gRiven Cheddarost
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt
150 gFetaost
400 gPizzadeg, 2 st
1 stBakplåtspapper
Kålsallad
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 mskCitron
1 krmSalt
500 gSpetskål
50 gSötmandel Hel
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Pizza: Lägg pizzadegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred creme fraiche på pizzadegen. Strö över riven ost och smula hälften av fetaosten över pizzan. Knäck äggen försiktigt och jämnt fördelat över pizzan. Krydda med lite salt och peppar. Grädda pizzan i ca 12 min, beroende på ugn.

3

Finhacka persiljan.

4

Kålsallad: Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olja, en nypa salt och peppar. Massera kålen ordentligt med händerna. Grovhacka mandlarna och strö över kålsalladen.

5

Pizza: Ta ut pizzan och smula över resten av fetaosten, toppa med serranoskinka, persilja och rivet citronskal. Skär pizzan i bitar och servera med kålsalladen. Ät och njut!

Näringsvärde: 936 kcal, 41 g protein, 59 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir