Gå vidare till huvudinnehåll
Kalvsylta med ättikstekta rödbetor
Hemmakock

Kalvsylta med ättikstekta rödbetor

30 minEnkelt
Kalvsylta med ättikstekta rödbetor

2 tskStrösocker
1 mskBladpersilja - färsk
150 gRödbetor Färsk
1 tskÄttika
150 gPotatis Fast
200 gKalvsylta
Instruktioner
1

Koka rödbetorna. Låt svalna och tärna i centimeterstora tärningar.

2

Tärna potatisen i lika stora tärningar och stek dem i lite olja och smör tills dem är gyllenbruna och mjuka.

3

Tillsätt rödbetan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sockret och låt det karamellisera något. Slå sedan över ättikan och vänd ner bladpersiljan.

4

Skiva kalvsyltan och servera som förrätt.

Tips! Finns inte rödbeta går det även bra med gulbeta.

Finns inte rödbeta går det även bra med gulbeta.

112,35 kr
4 portioner • 10,60 kr per portion
Dan Sukker Strösocker 1kg Dansukker
21,95 kr

21,95 kr /kg


Bladpersilja knippe flow Klass1 Spanien
16,95 kr

339,00 kr /kg


Rödbetor Klass1 Sverige

1 Rödbetor Klass1

Sverige, 1 kg
24,95 kr

24,95 kr /kg


Eldorado Ättika 12% 1L

1 Ättika 12% 1L

Basvaror
1 l
20,95 kr

20,95 kr /l


Potatis Kok/Fast Klass1 Sverige
39,95 kr

19,98 kr /kg


Scan Kalvsylta 200g
30,50 kr

152,50 kr /kg