Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
410 g | Kidneybönor | |
300 g | Nötfärs | |
100 g | Rotselleri | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Köttbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
100 g | Vanliga morötter | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
Till servering | ||
2 dl | Parmesanost |
Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme. Tillsätt finhackad lök, vitlök, morot och selleri, stek i ytterligare någon minut. Rör i tomatpuré, matlagningsvin eller vinäger och tomater. Koka upp och smula ner buljongtärningen och örter. Låt sjuda under lock i ca 40-60 minuter. (Har du bråttom, låt det koka under tiden pastan kokar.) Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Innan servering tillsätt en burk avrunna och sköljda bönor. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt