Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,25 st | Mynta - färsk | |
2 st | Lime | |
1 msk | Solrosolja | |
600 g | Fläskkotlett | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 krm | Chiliflakes | |
0,25 st | Plocksallat | |
Sås | ||
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Koriander - torkad | |
4 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2,5 st | Lime | |
2 msk | Strösocker |
Skär långa strimlor av kotletten på längden. Plocka sallad, mynta och dill. Lägg i "buketter" på ett fat. Skär limen i klyftor. Rör samman ingredienserna till såsen. Stek köttet i olja på hög värme i 3 min. Salta och strö på lite chiliflakes. Lägg köttet på fatet och dekorera med limeklyftorna. Rör samman fisksås, pressad vitlök, socker, koriander och saften av lime till såsen och servera den i "doppvänlig" skål vid sidan om.
Vid bordet fyller man salladsbladen med mynta och dill, viker ihop till små knyten och doppar i såsen. Servera tillsammans med köttet.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Koriander Malen 28g Santa Maria