Gå vidare till huvudinnehåll
Strimlad kotlett med salladsknyten
Hemmakock

Strimlad kotlett med salladsknyten

30 minMedel
347,90 kr
4 portioner 40,31 kr per portion
Strimlad kotlett med salladsknyten

0,25 stMynta - färsk
2 stLime
1 mskSolrosolja
600 gFläskkotlett
0,5 stDill - färsk
1 krmChiliflakes
0,25 stPlocksallat
Sås
2 klyftaVitlök
1 mskKoriander - torkad
4 mskFisksås - Asiatisk
2,5 stLime
2 mskStrösocker
Instruktioner
1

Skär långa strimlor av kotletten på längden. Plocka sallad, mynta och dill. Lägg i "buketter" på ett fat. Skär limen i klyftor. Rör samman ingredienserna till såsen. Stek köttet i olja på hög värme i 3 min. Salta och strö på lite chiliflakes. Lägg köttet på fatet och dekorera med limeklyftorna. Rör samman fisksås, pressad vitlök, socker, koriander och saften av lime till såsen och servera den i "doppvänlig" skål vid sidan om.

Vid bordet fyller man salladsbladen med mynta och dill, viker ihop till små knyten och doppar i såsen. Servera tillsammans med köttet.