Gå vidare till huvudinnehåll
Kokospaj med grillade inkokta päron
Hemmakock

Kokospaj med grillade inkokta päron

2 tEnkelt
218,60 kr
8 portioner 11,40 kr per portion
En paj motsvarar ca 8 portioner

Tillbehör
1 lVaniljglass
Pajskal
100 gFlorsocker
3,5 dlVetemjöl
0,5 tskVaniljsocker
1 stÄgg
1 krmSalt
100 gSmör
Rödvinskokta päron
5 stPäron
1 stKanel Hel
2 dlStrösocker
3 stStjärnanis
5 dlRött matlagningsvin
Kokosfyllning
0,5 dlStrösocker
0,5 dlSirap
40 gSmör
2 stÄgg
4 dlRiven kokos
Instruktioner
1

Skala päronen. Koka rödvin, socker och kryddor. Lägg i päronen och sjud dem under lock i 10 minuter. Lägg päronen i en rengjord burk och häll på lagen. Sätt på locket och låt päronen svalna i lagen.

Finfördela smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform, 20 cm i diameter med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Sätt in i frysen 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 200°. Sänk ugnsvärmen, direkt före gräddningen till 175°. Grädda pajskalet direkt ifrån frysen ca 10 minuter.

Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos, sirap och smält smör till kokosfyllningen. Lägg fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Ta upp päronen ur lagen och dela dem på mitten. Lägg päronhalvorna på medelvarm glöd på grillen. Grilla några minuter på ena sidan så att de får ett fint mönster och blir ljumma. Lägg päronhalvorna på pajen och servera med vaniljsås eller glass.