Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,75 dl | Vetemjöl Special | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Gröna Ärtor Frysta | |
500 g | Kycklingfile Fryst | |
2,5 dl | Kycklingfond | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
2 st | Gul lök | |
2 st | Morötter | |
1 dl | Rotselleri | |
2 st | Pajskal | |
0,75 dl | Flytande Smör | |
0,25 tsk | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen till 220 grader Dela kyckling, morötter samt selleri i små kuber Lägg kyckling, morötter, selleri och ärtor i stekpanna samt lägg till vatten så att allt täcks och låt koka 15 minuter Ta bort från spisen och häll av vattnet, låt stå vid sidan I en ny stekpanna, stek löken tills gyllenbrun. Lägg till mjöl, salt och peppar. Rör sakta i kycklingbuljongen och mjölk under omrörningen. När mixen blir tjock ta bort från plattan. Smörj pajform och baka ut pajdegen i densamma. Börja med att lägga till kycklingmixen i botten på pajformen och häll sedan över "buljongen". Täck med pajdeg och gör små hål med gaffel på ovansidan Baka i ugn i 30-35 minuter eller tills pajdegen är gyllenbrun Låt svalna i 10 minuter innan servering
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Minipajskal Färdiggräddad 6-p Lazaridis
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria