Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bolognese | ||
1 msk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
50 g | Stjälkselleri | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Rapsolja | |
400 g | Vegetarisk Färs | |
780 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
400 g | Spaghetti | |
50 g | Parmesanost |
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme i ca 7-8 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sellerin.
Tillsätt ytterligare olja till färsen samt lök, vitlök, selleri, basilika och oregano. Fräs under omrörning tills lök och selleri är mjuk.
Tillsätt tomatpuré och stek i 1 min.
Tillsätt balsamvinäger, soja, krossade tomater, vatten, buljong/fond, salt och peppar. Låt såsen puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om då och då.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Smaka av färssåsen med salt och peppar. Tillsätt finhackad basilika.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med färssåsen. Lägg upp på tallrikar och riv över rikligt med parmesanost.
Bild:
Pelle Bergström
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta