Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Plocksallat | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
120 g | Feferoni | |
bulgursallad | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
0,33 st | Gurka | |
1 msk | Äppelcidervinäger | |
380 g | Kidneybönor | |
2 msk | Rapsolja | |
2 dl | Bulgur | |
Yoghurtsås | ||
2 msk | Chilisås Original | |
100 g | Fetaost | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
3 msk | Soltorkade Tomater |
Börja med att koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Salta och peppra nötfärsen. Forma hamburgarna. Riv fetaosten, tillsätt övriga ingredienser till yoghurtsåsen och rör om.
Skiva rödlöken tunt. Skölj kidneybönorna i en sil. Skär gurkan i tärningar. Gör en vinägrett av rapsolja, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och tillsätt vinägretten. Stek eller grilla hamburgarna.
Servera hamburgarna med salladsblad, yoghurtsås och 1-2 kebabfeferoni per person.
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko