Gå vidare till huvudinnehåll
Crab cakes
Kokbok

Crab cakes

1 t 30 minEnkelt
807,30 kr
2 portioner 12,20 kr per portion
Jag gillar kakor. Småkakor som kakor man äter till middag. Särskilt gillar jag Kakan som i Karin som ger ovärderlig information om hur man lagar matbanan och lånar ut sängplats så jag kan göra den här boken. För de perfekta krabbkakorna krävs färskt krabbkött. Följer man det enkla rådet får man en kakmiddag som gör en bubblig av lycka. Receptet kommer från boken "My Fryday" (Massolit förlag) och är skriven av Ylva Porsklev.

Panering
2 dlStröbröd
1,5 dlVetemjöl
1 stÄgg
Crab cakes
0,5 dlKoriander - färsk
1 stKrabba
1 krmSvartpeppar
1 tskSalt
1 tskChilipulver
2 stPotatis Fast
2 tskDijonsenap
2 mskMajonnäs
1 mskPotatismjöl
3 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Skala potatisarna och dela varje potatis i fyra bitar.?

2

Koka bitarna mjuka tillsammans med skalade hela vitlöks- klyftor i cirka 15 minuter. Mosa sedan allt i en stor skål och låt svalna.

3

Rensa krabban och mosa krabbköttet i en annan skål. Rör ner senap, majonnäs, shichimi togarashi eller chilipulver, koriander, salt och peppar i potatisblandningen. Blanda sedan ner krabbköttet. Tillsätt potatismjöl om blandningen känns lös.

4

Ställ upp tre djupa tallrikar. Häll upp mjöl i den första. Vispa upp ägget i den andra och häll upp panko eller ströbröd i den tredje.

5

Forma smeten till runda kakor och vänd dem i mjöl, doppa dem därefter i ägg och vänd dem sedan i panko eller ströbröd. Lägg kakorna på ett fat och ställ in dem i kylen i cirka 30 minuter.

6

Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 180 grader. Fritera krabbkakorna i omgångar i några minuter tills de blir gyllene. Låt dem rinna av på galler med tidningspapper under.

7

Servera med limeklyftor och citronmajonnäs.