Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad laxfilé med sparris och gräslökssmör
Mari Bergman

Grillad laxfilé med sparris och gräslökssmör

30 minEnkelt
295,65 kr
4 portioner 66,57 kr per portion
Klassisk sommarmat när det är som bäst. Lättlagat laxrecept med sparris med endast 5 huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 krmSvartpeppar
100 gSmör
1 tskSalt
Köp hem
1 stGräslök - färsk
500 gSparris Färsk
500 gLaxfilé Fryst
1 kgDelikatesspotatis
1 stCitron - Eko
Instruktioner
1

Krydda laxbitarna med salt och peppar på båda sidor.

2

Skölj potatisen och koka i saltat vatten.

3

Ta bort den nedersta delen på varje sparris.

4

Finhacka gräslöken och riv citronskal. Vispa ihop rumsvarmt smör med gräslök och rivet citronskal. Smaka av smöret med lite citronsaft, salt och peppar.

5

Grilla laxbitarna och sparrisen i en grillpanna eller på utegrillen.

6

Servera den grillade laxen med sparris, potatis och gräslökssmör.

Bild:

Nurlan Emir