Gå vidare till huvudinnehåll
Halstrad laxfilé med vitlöksrostade rotfrukter och lime-vinägrett
Mari Bergman

Halstrad laxfilé med vitlöksrostade rotfrukter och lime-vinägrett

40 minEnkelt
318,75 kr
4 portioner 56,20 kr per portion
Receptet på halstrad laxfilé med vitlöksrostade rotfrukter och lime-vinägrett är ett lättlagad recept som fick 5/5 möjliga smakpoäng av testpanelen. Vill du förbereda lite så kan du skala rotfrukterna och skära i stavar redan kvällen innan. Lägg stavarna i en burk med vatten och förvara i kylen så håller de sig perfekt. Tips, om fisken är fryst, tina gärna fisken i kylen över natten.

Sallad
0,5 stIsbergssallat
0,5 stGurka
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
500 gLaxfilé
1 mskOlivolja
1 mskSmör
Lime-vinägrett
0,25 stPersilja - färsk
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung Flytande
0,5 stLime
1 dlOlivolja
Rostade rotfrukter
2 mskOlivolja
0,25 stPersilja - färsk
350 gMorötter
4 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
500 gPalsternacka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade rotfrukter: Skala palsternacka och morötter och skär i stavar. Skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt salt och peppar efter smak. Blanda runt och sätt in i ugnen i ca 30 min.

3

Lime-vinägrett: Skölj och finhacka persilja. Rör ihop persilja, olivolja, skal- och saft från lime, honung, salt och svartpeppar.

4

Sallad: Skölj salladen och gurkan och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål.

5

Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken i några minuter på varje sida.

6

Rostade rotfrukter: Ta ut plåten och skölj och finhacka persilja. Strö persiljan över rotfrukterna.

Servera fisken med rostade rotfrukter och sallad och ringla över lime-vinägretten.

Näringsvärde: 696 kcal. 26 g protein, 54 g fett, 24 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell