Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig vegansk chorizopasta
Anamma / Gustav Johansson

Krämig vegansk chorizopasta

30 minEnkelt
150,70 kr
4 portioner 30,71 kr per portion
Krämig pasta med sting signerad matbloggaren Gustav Johansson. Saftig vegochorizo som tillsammans med het chili, vegansk crème fraiche, färska körsbärstomater, ruccola och vitlöksk är basen för den här riktigt goda veganska pastarätten. Obs! För att matcha sortimentet kan vissa varor skilja sig från originalreceptet som Gustav tillagat, kika gärna på Anammas hemsida för exakta produkter.

1 mskOlivolja
240 gVegetarisk Korv Chorizo
1 mskTomatpuré
400 gRigatoni
50 gRuccolasallat
2 dlVatten
1 stRöd Paprika
0,5 tskSalt
0,5 krmChiliflakes
2 dlHavrefraiche
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
1 mskJapansk soja
2 tskSpiskummin
150 gKörsbärstomater
1 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Förbered grönsakerna; skölj/skala chili, lök, vitlök, körsbärstomater och paprika.

2

Skiva chilin, löken, vitlöken, paprikan och korven. Halvera körsbärstomaterna.

3

Sätt på pasta vatten i en stor kastrull, salta rikligt.

4

Fräs vegochorizon i en het stekpanna tillsammans med lök, vitlök, chili och paprika tills korven stelnat och löken börjat få lite färg.

5

Tillsätt tomatpuré och spiskummin och stek någon minut till.

6

Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

7

Häll ner havrefraiche eller havregrädde, vatten samt sojasås i stekpannan, rör om och låt koka upp. låt puttra på svag värme medan pastan kokar klart.

8

Smaka av korvgrytan med salt och chiliflakes efter smak. Rör ner de halverade körsbärstomaterna och låt puttra 30 sekunder så att smakerna går ihop.

9

Spara 1-2 dl pastavatten och häll av pastan. Blanda pasta och ruccola ner i pannan med korven och rör om. Använd pastavattnet för att spä efter behov så det blir krämigt och gott. Servera genast!