Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
900 g | Potatis | |
Coleslaw | ||
0,25 st | Purjolök | |
0,75 tsk | Salt | |
1,5 tsk | Curry | |
200 g | Vanliga morötter | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
300 g | Vitkål | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Strösocker | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Smör |
Koka potatisen mjuk med lite salt. Skala den först om du vill.
Ta bort skinnet och skär laxen i portionsbitar om den är färsk. Krydda med en nypa socker, salt och peppar på varje sida.
Curryslaw: Skala och riv moröttera. Skiva vitkålen tunt och skölj och strimla purjolöken. Lägg allting i en stor bunke. Tillsätt balsamvinäger och blanda om. Blanda yoghurten med curry, salt och peppar och tillsätt till grönsakerna. Blanda om ordentligt och ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara på eftervärmen i ca 5 min. Servera laxen med kokt potatis och curryslaw.
Näringsvärde: 584 KCAL 34g Protein 30g Fett 42g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Laxfilé Fryst Lillängshamnen
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio