Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torskrullader | ||
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
500 g | Torskfilé | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Basilika - torkad | |
1 msk | Smör | |
Morot & Zucchinipanna | ||
500 g | Morötter | |
1 st | Vitlök | |
1 krm | Salt | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Morot- och zucchinipanna: Skala morötter. Skiva morötter och zucchini tunt gärna med mandolin om du har. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Pressa över vitlök och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak. Blanda runt med händerna och sätt in i ugnen i ca 20 min.
Torskrullader: Lägg ut torskfiléerna på en skärbräda och fördela örterna på varje fiskfilé. Salta och peppra efter smak och rulla ihop. Lägg torskrulladerna i en ugnsfast form och klicka på 1 tsk smör på varje filé. (Vill du ha ett smalare alternativ går det lika bra med lite olivolja). Sätt in i ugnen ca 7-10 min.
Limeyoghurt: Blanda yoghurt med rivet skal från 1 lime och pressa i saften från ½ limen. Krydda med en nypa salt och peppar.
Servera torskrulladerna tillsammans med morot- och zucchinipanna och limeyoghurt.
Näringsvärde: 468 Kcal 38g protein 20g fett 30g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla