Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili sin carne | ||
1 dl | Vatten | |
2 tsk | Spiskummin | |
300 g | Sojafärs | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
380 g | Blandade bönor | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Gul Paprika | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chiliflakes | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chili sin carne: Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan.
Hetta upp olja i en djup stekpanna/gryta och bryn vitlök och lök med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i 2 min.
Tillsätt vinäger och fräs samman.
Tillsätt tärnad paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, salt och peppar och låt chili sin carnen puttra i ca 15 min. Rör om då och då.
Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med ev mer salt och peppar.
Tillsätt finhackad persilja och servera med nykokt ris.
Näringsvärde: 497 kcal, 26 g protein, 10 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko