Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Broccoli Färsk | |
Fisk | ||
600 g | Koljafile | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
Gyllene mos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Grana Padano | |
70 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Mjölig | |
50 g | Smör | |
2 msk | Mellanmjölk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Gyllene mos: Skala och dela potatisen på mitten. Koka i saltat vatten ca 15 min.
Finhacka de soltorkade tomaterna och riv grana padano. Lägg åt sidan.
Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar efter smak. Ringla över lite olja och klicka lite smör över fisken. Sätt in i ugnen ca 10-12 min.
Tillbehör: Skölj broccolin och skär den i buketter. Koka broccolibuketterna i ca 1 min strax innan servering.
Gyllene mos: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Tillsätt soltorkade tomater och riven ost och blanda samman. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken tillsammans med gyllene mos och broccoli.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 515 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 32 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria