Gå vidare till huvudinnehåll
Rosésorbet
Malin Andersson

Rosésorbet

3 tEnkelt
126,95 kr
4 portioner 10,12 kr per portion
Svalkande sorbet gjord på rosévin och hallon - så gott som avslutning på midsommarfesten eller nyårsmenyn! Denna sorbet passar också bra att använda som bas i till exempel en cocktail.

1,25 dlStrösocker
2 dlRosévin
3 dlHallon Frysta
Instruktioner
1

Koka upp rosévin och socker i en kastrull, rör om så att sockret löser sig, dra sedan av från plattan och låt bli rumstempererat.

2

Mixa ihop frysta hallon med ungefär hälften av rosésirapen till en slät smet. Smaka av och tillsätt ev mer rosesirap om du vill ha sötare sorbet.

3

Häll över i en form och låt frysa tills den blivit fast i konsistensen, ca 2-4 timmar.

4

Använd en glasskopa till att forma kulor av sorbeten och lägg upp i skålar. Dekorera med färska hallon och mynta innan servering

Bild:

Kerstin Eriksson