Gå vidare till huvudinnehåll
Tonkatsu på kyckling med kålsallad
Mari Bergman

Tonkatsu på kyckling med kålsallad

40 minMedel
298,65 kr
4 portioner 46,23 kr per portion
Tonkatsu är en japansk rätt med panerat fläskkött serveras med ris, kålsallad och sås. I den här varianten har vi valt att använda kycklingfilé istället för fläsk. Gott för både stora och små!

Tillbehör
2 dlJasminris
Tonkatsu
1 mskOlivolja
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
200 gPanko, ca 3 dl
1 krmSalt
1 dlVetemjöl
Tonkatsusås
1 mskHonung Flytande
1 dlTomatketchup
0,5 dlWorcestersås
2 mskJapansk soja
Kålsallad
1 krmSalt
1 tskHonung Flytande
1 stLime
1 tskJapansk soja
200 gRaw slaw
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tonkatsusås: Blanda ihop ketchup, worcestershiresås, soja och honung i en skål.

3

Kålsallad: Blanda raw slaw med finhackad chili och rivet limeskal. Tillsätt limesaft från en halv lime, soja och honung. Smaka av med salt. Skär resten av lime i klyftor.

4

Tonkatsu: Dela varje kycklingfilé i två tunnare filéer. Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp äggen i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik.

5

Vänd kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och stek den panerade kycklingen på medelhög- hög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna bli genomstekta.

7

Skiva den stekta kycklingen och servera med jasminris, kålsallad och limeklyfta. Ringla över tonkatsusås, ät och njut!

Näringsvärde: 741 kcal, 50 g protein, 10 g fett, 110 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir