Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskytterfilé | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
Potatissallad | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
100 g | Rädisor | |
400 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger |
Fläskytterfilé: Sätt ugnen på 160 grader.
Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor. Salta och peppra ordentligt. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna med olja och smör. Bryn köttet på medelhög värme på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och stick in en köttermometer. Sätt in i ugnen och grilla tills köttet har en innertemperatur på 65-68 grader. Låt fläskytterfilén vila 5 minuter innan du skivar upp den.
Potatissallad: Tvätta och dela potatisen på mitten. Koka den mjuk i saltat vatten och låt den sedan svalna en aning.
Skölj och halvera rädisorna. Skölj och skiva gurkan i halvmånar och skala och finstrimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke och tillsätt kronärtskockorna och lite av oljan.
Tillsätt potatis, citronsaft från ½ citron, balsamvinäger och creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Servera den grillade fläskytterfilén tillsammans med den krämiga potatis- och kronärtskockssalladen.
Näringsvärde: 411 kcal, 36 g prot, 17 g fett, 26 g kolh.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio