Gå vidare till huvudinnehåll
Rosésorbet float
Malin Andersson

Rosésorbet float

5 minMedel
Ljuvligt god cocktail med en bas av rosésorbet! Denna vackra drink passar precis lika bra till sommarfesten som till nyår.

Rosésorbet - 4 portioner
3 dlHallon Frysta
2 dlRosévin
1,25 dlStrösocker
Rosésorbet float
125 gHallon Färska
4 dlRosévin
Instruktioner
1

Koka försiktigt upp rosévin och strösocker i en kastrull, rör om så att sockret löser upp sig, dra av från plattan och låt rosesirapen bli rumstempererad.

2

Mixa ihop frysta hallon med ungefär hälften av rosesirapen till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer rosesirap om du vill ha sötare sorbet.

3

Häll över i en form och låt frysa tills den blivit fast i konsistensen.

4

Rosésorbet float: Lägg en skopa sorbet i fyra cocktailglas och toppa med rosévin. Dekorera med färska hallon.

Bild:

Kerstin Eriksson

193,40 kr
4 portioner • 34,63 kr per portion
Magnihill Hallon Frysta
65,50 kr

87,33 kr /kg


Jacob's Creek Rosé Unvined Alkoholfri 750ml Jacob'S Creek
77,95 kr

103,93 kr /l


Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Basvaror
1 kg
21,95 kr

21,95 kr /kg


Hallon Klass1 Portugal

1 Hallon Klass1

Portugal, 125 g
49,95 kr

399,60 kr /kg