Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rosésorbet - 4 portioner | ||
3 dl | Hallon Frysta | |
2 dl | Rosévin | |
1,25 dl | Strösocker | |
Rosésorbet float | ||
125 g | Hallon Färska | |
4 dl | Rosévin |
Koka försiktigt upp rosévin och strösocker i en kastrull, rör om så att sockret löser upp sig, dra av från plattan och låt rosesirapen bli rumstempererad.
Mixa ihop frysta hallon med ungefär hälften av rosesirapen till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer rosesirap om du vill ha sötare sorbet.
Häll över i en form och låt frysa tills den blivit fast i konsistensen.
Rosésorbet float: Lägg en skopa sorbet i fyra cocktailglas och toppa med rosévin. Dekorera med färska hallon.
Bild:
Kerstin Eriksson