Gå vidare till huvudinnehåll
Pastagratäng med lax och broccoli
Mari Bergman

Pastagratäng med lax och broccoli

40 minEnkelt
397,20 kr
4 portioner 66,43 kr per portion
En perfekt vardagsrätt att tillaga på överbliven kokt pasta. Gott och lättlagat med få ingredienser. Tina gärna laxen i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tskSalt
1 tskHerbes de Provence
2 krmSvartpeppar
1 stRödlök
Köp hem
400 gFusilli
85 gRiven Parmesanost
4 dlCreme Fraiche Franska Örter
1 stBroccoli Färsk
400 gFärsk laxfilé
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka pastan i saltat vatten 2 min kortare än angivelser på förpackningen.

3

Tärna laxfilén och dela broccolin i mindre buketter. Skala och grovhacka rödlöken.

4

Vispa ihop creme fraiche med herbes de provence, 1 tsk salt, 2 krm peppar, och hälften av parmesanosten.

5

Sila av pastavattnet.

6

Blanda pasta, lax, broccoli, rödlök och creme fraicheröran i en stor ugnsfast form. Strö över resten av parmesanosten och sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Servera gärna med en god grönsallad vid sidan av.