Gå vidare till huvudinnehåll
Fyllda veganska auberginer
Hemmakock

Fyllda veganska auberginer

1 tEnkelt
301,65 kr
4 portioner 49,78 kr per portion
Fantastiskt goda auberginer som går att göra i alla möjliga varianter med olika sorters fyllning. Denna variant är gjort med matvete som ger rätten ett härligt tuggmotstånd.

2 stAubergine
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 stMorötter
1 tskVitlökspulver
1 dlBjäst
4 dlKrossade Tomater
50 gKörsbärstomater
1 tskPaprikakrydda
1 tskRöd Currypasta
0,5 dlPinjenötter
1 stGul lök
4 dlMatvete
2 dlPersilja - färsk
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Koka upp matvete enligt instruktionerna på paketet. Ställ sedan åt sidan.

2

Sätt ugnen på 180°C. Dela auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet med en kniv och lämna ca 1 cm på alla sidor.

3

Fräs lök, morötter och kryddor i någon minut tills löken blir blank och mjuk. Tillsätt det urskrapade aubergineköttet och stek i ytterligare 2 minuter.

4

Tillsätt kokt matvete, krossade tomater och bjäst och blanda väl. Fyll auberginerna med blandningen, toppa med pinjenötter och baka i ugnen i ca 30 minuter.

5

Servera varm med färska cocktailtomater, hacka persiljan och strö den över.

Bild:

Sofia von Porat