Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsbakad potatis | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
Vinägerkokt kål | ||
1 dl | Äppelcidervinäger | |
1 krm | Salt | |
20 g | Smör | |
300 g | Vitkål | |
Remoulad | ||
1,5 dl | Majonnäs | |
120 g | Pickles | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
Rotselleri | ||
1 msk | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
2 dl | Panko | |
1 kg | Rotselleri |
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsbakad potatis: Skölj potatisarna och dela dem på mitten. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olja och salt efter smak. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk med en fint rostad yta.
Vinägerkokt kål: Finstrimla vitkålen och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och smör. Koka sakta i ca 20 minuter och smaka av med salt. Späd eventuellt med vatten om det behövs. Vänd ner finhackad gräslök precis före servering.
Remoulad: Finhacka pickels och skala och finhacka lök. Blanda hacket med majonnäs i en bunke och smaka av med salt.
Rotselleri: Skär bort skalet från rotsellerin och skär den därefter i centimetertjocka skivor.
Lättvispa äggen i en bunke. Placera mjöl och ströbröd på varsin assiett. Vänd rotselleriskivorna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet.
Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek rotsellerin i smör i ca 5 minuter på varje sida till en frasig brynt yta. Smaka av med salt. Servera den frasiga rotsellerin med den syrliga kålen, krämiga remoulad och ugnsbakad potatis.
Näringsvärde: 798 kcal. 16 g protein, 48 g fett, 72 g kolhydrater.
Bild:
Jacob Fridholm
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla