Gå vidare till huvudinnehåll
Laxspett med wasabidipp
Laila Bagge

Laxspett med wasabidipp

30 minEnkelt
726,00 kr
4 portioner 98,73 kr per portion
Fräscha laxspett med het wasabidipp, en god och nyttig middag! Detta recept kommer från Laila Bagges bok: "Kom i form på 30 dagar".

Wasabidipp
1 mskWasabipasta
250 gKvarg Naturell
1 stLime
Extra
3 dlJasminris
Spett
2 mskSesamfrö
2 stRöd Paprika
0,5 stChilipeppar Röd
1 mskFärsk ingefära
0,5 dlFisksås - Asiatisk
800 gLaxfilé
50 gCitrongräs Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°.

2

Blanda kesella, wasabi och pressad lime (1 matsked). Smaka av med salt och peppar.

3

Gör två extra spett med sammanlagt 150 gram lax. Spara en deciliter av riset som de andra har ätit till din lunch dagen efter.

4

Skär laxen i ca 2 × 2 centimeter stora kuber. Låt laxen marinera i fisksås, finriven ingefära och finhackad chili i ca 10 minuter.

5

Tillsätt även mer limesaft om det skulle behövas.

Servera med valfri sallad och ris till dem som inte följer mat- och träningsprogrammet.

Förbered lunch inför morgondagen;

6

Kärna ur och skär paprikan i stora bitar (ca 2 × 2 centimeter).

7

Trä upp lax och paprika på citrongräs och rulla spetten i sesamfrö.

8

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i mitten av ugnen ca 10 minuter tills laxen är färdigstekt.

Wasabidipp