Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,25 st | Persilja | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
Citronsås | ||
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Smör | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Citron | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Mandelfisk | ||
1 msk | Citron | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
0,25 st | Persilja | |
1 dl | Ströbröd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
50 g | Smör |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.
Mandelfisk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och pressa över 1 msk citronsaft.
Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda samman med ströbrödet i en skål och strö över fisken. Strö över mandelspån och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min.
Citronsås: Skala och finhacka löken. Bryn löken och gurkmejan i smöret i en kastrull så att löken mjuknar. Tillsätt vinäger, grädde och vatten. Låt såsen sjuda i ca 15 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av såsen med 1-2 msk citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Finhacka persiljan.
Servera mandelfisken med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Strö över persilja, ät och njut!
Näringsvärde: 824 kcal, 39 g protein, 47 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria