Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Ströbröd | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Muskot Hel | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1,5 tsk | Salt | |
12 st | Potatis | |
3 st | Ägg | |
2 dl | Standardmjölk | |
300 g | Kalvfärs | |
3 msk | Smör | |
2 dl | Rårörda Lingon |
Dela äggen och separera vitan från gulan. Lägg kalvfärsen tillsammans med äggulor och kryddor i en matberedare. Kör en liten stund tills allt är väl blandat. Fortsätt med grädden som tillsätts i en fin stråle. Strö ut siktat ströbröd på en plåt med smörpapper. Klicka ut färsen med hjälp av två skedar. Strö över ströbrödet och platta till och forma färsen med en stekspade. Gör två minder Wallenbergare per person så är de lättare att hantera. Värm upp stekpannan med smör och och när det fått färg läggs Wallenbergarna i med hjälp av stekspaden.- Stek dem sakta på inte alltför hög värme, det tar ca 4 minuter på varje sida. Koka poatatisen och häll av vattnet. Kör med elvispen degkrokar direkt ner i potatiskastrullen. Lägg i 3 msk smör, ost och tillsätt mjölken som du värmt innan. Smaka av med salt och muskot och ev några tag med pepparkvarnen. Servera med små gröna ärtor och lingonsylt.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla