Gå vidare till huvudinnehåll
Glass utan glassmaskin - Flera smaker
Mari Bergman

Glass utan glassmaskin - Flera smaker

1 tEnkelt
235,06 kr
1 portion 123,28 kr per portion
Hemgjord glass utan glassmaskin. Med endast grädde och kondenserad mjölk vispar du ihop en krämig och god glass hur lätt som helst. Här har vi gjort fem olika smaksättningar. Vad sägs om jordgubbsglass, blåbärsglass, brynt smörglass, salted caramel glass och chokladglass? Receptet ger ca 450 g glass/ smak.

Grundrecept
2 stKondenserad mjölk
1 lVispgrädde
Smaksättningar
100 gKolasås
100 gBlåbär
100 gMörk chokladkaka
100 gJordgubbar
100 gSmör
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Blåbär: Mixa färska blåbär i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Häll över i en skål. 2: Jordgubbar: Mixa färska jordgubbar i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Häll över i en skål.

2

Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull och häll över i en skål för att svalna en aning.

3

Choklad: Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Ta av från värmen, tillsätt en nypa flingsalt och låt svalna en aning.

4

Salted caramel: Häll kolasås och en nypa flingsalt i en skål.

5

Glass: Vispa grädden fluffig med elvisp i en stor skål. Tillsätt kondenserad mjölk och vänd samman försiktigt.

6

Fördela ca 350 g gräddblandning i varje smaksättning. Vänd samman försiktigt och häll upp varje glassmak i separata matlådor/burkar. Sätt på lock och ställ in i frysen i minst 5-6 timmar.

7

Servera glassen i våffla eller bägare, ät och njut!

Bild:

Roland Persson