Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pannkakor | ||
0,5 tsk | Salt | |
6 dl | Mellanmjölk | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
2 msk | Smör | |
3 st | Ägg | |
Hallongrädde | ||
3 dl | Vispgrädde | |
3 dl | Hallon | |
Garnering | ||
1 dl | Blåbär | |
1 dl | Hallon Färska | |
Apelsinsocker | ||
1 st | Apelsin | |
0,5 dl | Strösocker |
Gör apelsinsockret först: Riv det gula skalet av apelsinen och blanda ihop med strösockret.
Pannkakor: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Vispa sedan i resten av mjölken, ägg och salt.
Smält smöret i en stekpanna och häll ner i smeten.
Grädda 8 pannkakor i stekpannan och låt dem kallna.
Vispa upp grädden och blanda i hallonen. Lägg ut en pannkaka på ett fat och strö över apelsinsocker. Bred på hallongrädde och varva på det viset till en tårta. Avsluta med ett lager hallongrädde och garnera med färska bär.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1