Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färskoströra | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
1 dl | Färskost Naturell | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Frasiga våfflor | ||
100 g | Smör | |
4 dl | Mjölk | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Bakpulver | |
Tillbehör | ||
250 g | Jordgubbar Färska | |
1 st | Mango Färsk |
Färskoströra: Blanda samman naturell färskost med crème fraiche. Tillsätt vaniljsockret och blanda väl. Låt stå kallt fram till servering.
Våfflor: Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ned mjölken och rör ned det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är gyllenbruna och har frasig yta.
Skär/dela mangon och jordgubbarna. Servera nygräddade våfflor med färskoströran och färska bär/frukter.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla