Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Riven Pecorinoost | |
0,5 krm | Chilipulver | |
50 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
8 st | Ostron | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Öppna ostronen, låt spadet ligga kvar. Peta bort eventuella skalrester från kanterna.
Blanda ihop smöret med en pressad vitlöksklyfta.
Klicka på en teskedsstor smörklick på varje ostron.
Strö över pecorinoost.
Lägg ostronen i varm grillpanna på spisen och öka på värmen ordentligt. På sommaren läggs de med fördel på en glödhet utegrill.
När ostronvätskan har börjat bubbla är de klara för en omgång med brännaren. Osten ska bubbla.
Strö över med chilipulver och hackad persilja. Ät och njut!
Bild:
Andreas Engvall
1 Ostron Fine De Claire No3 Bergfalk