Gå vidare till huvudinnehåll
Matigare våfflor med färska bär
Mari Bergman

Matigare våfflor med färska bär

20 minEnkelt
62,90 kr
4 portioner 3,54 kr per portion
Matiga våfflor! Här har vi tillsatt ägg i våffelsmeten för att göra våfflorna lite matigare. Om du har ett våffeljärn i teflon behöver du inte smörja järnet innan gräddning av våfflorna. Receptet ger 6-8 våfflor. Fler våffelrecept: Våfflor med vatten, Våfflor med räkor

2 krmSalt
2 stÄgg
4 dlMjölk
3,5 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
100 gSmör
Instruktioner
1

Smält smör och låt det svalna något.

2

Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.

3

Tillsätt ägg, mjölk och det avsvalnade smöret i mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.

4

Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.

5

Servera våfflorna med t.ex. bär och florsocker.

Recept & styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir