Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad majs- och bönsalsa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Lime | |
380 g | Kidneybönor | |
1 krm | Salt | |
0,75 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Vanliga Tomater | |
340 g | Majskorn | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Halloumi | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
600 g | Sötpotatis |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Majs- och bönsalsa: Skölj tomat, chili och lime. Sila av majsen och bönorna. Ta bort kärnhuset från chilifrukten och finhacka så mycket du vill ha beroende på hur stark du vill ha salsan. Grovhacka tomaterna och riv skalet från limen.
Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta. Ta av från plattan och låt dem svalna.
Blanda ihop bönor, tomathack, limeskal, limesaft, olivolja och den chilirostade majsen. Smaka av med salt och peppar.
Skiva halloumin och stek den gyllenbrun i lite olja i en varm panna.
Servera halloumiskivorna med ugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa.
Näringsvärde: Kcal: 757 Fett: 38 g Protein: 37 g Kolhydrater: 63 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt