Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt halloumi med sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa
Mari Bergman

Stekt halloumi med sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa

30 minEnkelt
192,05 kr
4 portioner39,52 kr per portion
En vegetarisk rätt med stekt ost, bönor och sötpotatis, är en favorit bland både stora och små.

Rostad majs- och bönsalsa
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
380 gKidneybönor
1 krmSalt Fint
0,75 stChilipeppar Röd
1 mskOlivolja
200 gVanliga Tomater
340 gMajskorn
2 mskOlivolja
500 gHalloumi
Tillbehör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
600 gSötpotatis
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.

3

Majs- och bönsalsa: Skölj tomat, chili och lime. Sila av majsen och bönorna. Ta bort kärnhuset från chilifrukten och finhacka så mycket du vill ha beroende på hur stark du vill ha salsan. Grovhacka tomaterna och riv skalet från limen.

4

Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta. Ta av från plattan och låt dem svalna.

5

Blanda ihop bönor, tomathack, limeskal, limesaft, olivolja och den chilirostade majsen. Smaka av med salt och peppar.

6

Skiva halloumin och stek den gyllenbrun i lite olja i en varm panna.

Servera halloumiskivorna med ugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa.

Näringsvärde: Kcal: 757 Fett: 38 g Protein: 37 g Kolhydrater: 63 g

Bild:

Linnea Swärd