Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dillsås | ||
3 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Vetemjöl | |
1 tsk | Citronjuice - råpressad | |
1 msk | Fiskfond | |
2 dl | Vatten | |
0,75 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 st | Dill - färsk | |
3 msk | Smör | |
Fisk | ||
4 krm | Salt | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
0,5 st | Gurka | |
Duchessepotatis | ||
0,75 tsk | Salt | |
800 g | Potatis Mjölig | |
2 st | Ägg | |
50 g | Smör | |
Topping | ||
240 g | Handskalade Räkor | |
0,25 st | Dill - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Duchessepotatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Fisk: Salta och peppra torskbitarna.
Dillsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min. Tillsätt finhackad dill, salt och peppar. Smaka av med citronsaft och ställ åt sidan.
Duchessepotatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken. Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna. Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Sallad: Skär gurkan i bitar och blanda med salladen i en skål.
Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor. Servera fiskgratängen med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 819 kcal, 44 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Vetemjöl Special 2kg Kungsörnen
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1