Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Majskolvar | |
2 msk | Persilja - färsk | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök | |
50 g | Parmesanost | |
50 g | Smör |
Kör igång med majskolvarna: koka dem tills de har en minut eller två kvar innan de är helt klara. Spola dem med kallt vatten.
Skala vitlöksklyftan och riv den och skalet från citronen fint. Blanda vitlöken, citronskalet, persiljan och saltet med smöret. Riv parmesanosten fint och vänd ner allt utom någon deciliter i smöret. Låt smöret stå framme så att det är mjukt när det ska serveras.
Grilla majskolvarna runt om tills de fått färg och är klara. Lägg dem på ett snyggt fat, klicka på smöret och njut av att beskåda själva smältandet. Strö över den sista parmesanen och servera med en stor hög servetter.
Bild:
Linda Prieditis
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla