Gå vidare till huvudinnehåll
Ärtpestorisoni med vitlöksstekt portabello och passionsfruktssallad
Mari Bergman

Ärtpestorisoni med vitlöksstekt portabello och passionsfruktssallad

30 minEnkelt
284,60 kr
4 portioner 30,70 kr per portion
Att ha passionsfrukt i sallad är ett enkelt sätt att göra den lite annorlunda. Så friskt och fräscht!

Ärtpestorisoni
0,5 tskSalt
1 mskCitron
3 krmSvartpeppar Malen
280 gRisoni
250 gGröna Ärtor Frysta
0,75 stMynta - färsk
50 gSolroskärnor Naturella
2 mskOlivolja
Portabello
560 gPortabellosvamp
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Sallad
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
1 stÄpple Golden Delicius
1 krmSalt
0,5 stHuvudsallat
1 stPassionsfrukt
0,3 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Portabello: Lägg svamparna i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och blanda med oljan. Gnid in svamparna i vitlöksoljan ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 15-20 min.

3

Ärtpestorisoni: Mixa ihop ärtor, solrosfrön, myntablad, citronsaft, olja, salt och peppar till en pesto i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

4

Koka risonin enligt anvisning på förpackningen.

5

Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och tärna gurka och äpple och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt. Toppa med passionsfrukt.

6

Ärtpestorisoni: Sila av pastavattnet och blanda risonin med ärtpeston. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

7

Servera de grillade portabellosvamparna med ärtpestorisonin och passionsfruktssalladen.

Näringsvärde: 578 kcal, 21 g protein, 21 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell