Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk mozzarellaburgare
Korvbrödsbagaren

Vegetarisk mozzarellaburgare

40 minEnkelt
290,40 kr
4 portioner 32,02 kr per portion
Ljuvliga vegoburgare med rostad grönkål. Grönkålen går bra att rosta i ugnen en dag i förväg.

Burgare
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt
30 gSpenat Blad
500 gMozzarellaost
1 mskRapsolja
4 stHamburgerbröd
50 gEdamamebönor
40 gGrönkål
1 krmSvartpeppar Malen
Aioli
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 dlMajonnäs
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 krmTorkad gurkmeja
Picklade morötter
0,5 mskHonung Flytande
0,5 tskSalt
400 gMorötter
2 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Tina sojabönorna.

2

Värm ugnen till 200 grader.

3

Aioli: Blanda ihop ingredienserna till aiolin. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.

4

Picklade morötter: Skala och strimla morötterna. Blanda med vit balsamvinäger, honung och salt. Ställ i kylen.

5

Burgare: Massera grönkålen med lite olja och salt. Sprid ut grönkålen på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 15 min.

6

Skär mozzarellaosten i 4 rejäla bitar och värm försiktigt i ugn precis innan servering. Krydda med lite salt och peppar.

7

Stek bröden i en varm panna i lite olja.

8

Montering: Bred lite aioli i botten av varje hamburgerbröd. Lägg på spenat, mozzarella, picklade morötter, rostad grönkål och sojabönor. Ät och njut.

Näringsvärde: 685 kcal, 30 g protein, 42 g fett, 43 g kolhydrater

Bild:

Abraham Engelmark