Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 l | Vatten | |
200 g | Morötter | |
3 msk | Olivolja | |
1 kg | Räkor med skal | |
2 st | Gul lök | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
1 st | Fänkål Färsk | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 st | Lagerblad |
Skär ner större grönsaksbitar i mindre bitar.
Fräs grönsaksskal, grönsaksbitar och fisk- och skaldjursrens i olja på svag värme i ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1 min. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn och lagerblad och låt buljongen sjuda på medelvärme i ca 30 min. Ta av buljongen från plattan och låt stå och dra i minst 1 tim.
Sila buljongen genom en finmaskig sil. Häll upp buljongen på flaska eller frys in i isformar.
Bild:
Pelle Bergström
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko