Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rabarberlag | ||
2,5 dl | Råsocker Strö | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
5 st | Färsk rabarber | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2,5 dl | Vatten | |
Drink | ||
750 ml | Cider Äpple |
Rabarberlag: Skala och skär rabarbern i slantar.
Skala och finriv ingefära. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarbern och ingefäran i en kastrull. Tillsätt vaniljfröna, socker och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.
Låt allt svalna och sila av lagen till en burk. Förvara i kylen. Kompotten som blir över kan sparas i en burk i kylen och serveras med t.ex. vaniljglass.
Drink: Häll upp 3 msk rabarberlag i varje glas och toppa med cider eller annan bubblig dryck.
Bild:
Petter Fällström