Gå vidare till huvudinnehåll
Crème ninon med knaperstekt bacon och varmt bröd
Mari Bergman

Crème ninon med knaperstekt bacon och varmt bröd

30 minEnkelt
238,01 kr
4 portioner 18,47 kr per portion
Sältan i baconet passar helt perfekt till sötman i de gröna ärtorna - det blir underbart gott! Tips! Soppan kan tillagas i förväg. Den håller sig fint i kylen minst 3-4 dagar och går även att frysa in. (Mathems familjekasse v14 2018)

Crème ninon
1 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
2,5 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPurjolök
500 gGröna Ärtor Frysta
2 mskGrönsaksbuljong
6 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
200 gPotatis
Topping
4 stCiabatta
100 gGröna Ärtor Frysta
280 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Tina ärtorna.

2

Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.

3

Crème ninon: Skölj och grovhacka purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen.

4

Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan i ca 1-2 min i en stor kastrull på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger, vatten och buljong och låt det koka upp. Låt soppan sjuda i 15 min.

5

Tillbehör: Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.

6

Värm bröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

7

Crème ninon: Tillsätt grädde och ärtor till soppan och låt det koka upp igen. Mixa soppan slät i en kannmixer eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.

Toppa soppan med knaperstekt bacon och ärtor. Servera med varmt bröd.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 829 kcal, 25 g protein, 53 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer