Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad spätta med krämigt rotfrukstsstomp
Mari Bergman

Ugnsbakad spätta med krämigt rotfrukstsstomp

40 minEnkelt
402,70 kr
4 portioner 58,30 kr per portion
Härligt elättlagad middag med spätta och krämig rotfruktsstomp. Tips! Tina fisken över natten om du köpt fryst.

Rotfruktsstomp
500 gPalsternacka
0,5 stPersilja - färsk
50 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
75 gGrana Padano
300 gPotatis Fast
1 krmSalt
0,5 stCitron
Fisk
1 krmSalt
600 gRödspättafile Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
Tillbehör
250 gBroccoli
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Rotfruktsstomp: Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 20-25 min.

3

Finriv osten och skölj och riv citronskal. Skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

4

Fisk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen i 7-10 min.

5

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Koka i ca 1 min.

6

Rotfruktsstomp: Sila av vattnet från potatisen och palsternackan. Tillsätt ost, citronskal, persilja och smör och mosa ihop med en gaffel eller potatisstomp. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera den ugnsbakade spättan med krämigt rotfruktsstomp och broccoli.

Näringsvärde: 479 kcal. 43 g protein, 20 g fett, 28 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell