Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
4 st | Ägg | |
370 g | Rödbetor Skivade | |
Kycklingpytt | ||
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Olivolja | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Bondbönor | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Blomkål Färsk | |
300 g | Potatis | |
300 g | Morötter | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingpytt: Skölj och grovstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök.
Skala och tärna potatis och morötter. Bryt blomkålen i buketter.
Lägg grönsakerna på en plåt och vänd runt med olja. Krydda med salt och peppar efter smak samt timjan och sätt in i ugnen ca 30 min.
Salta och peppra kycklingen efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om ca 5 min tills den fått fin färg och är genomstekt.
Tillsätt bondbönor till grönsakerna och låt stekas ytterligare ca 5 min i ugnen. Ta ut plåten och tillsätt kyckling och hackad persilja. Lägg upp på ett fat eller servera direkt från plåten.
Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek äggen på medelvärme. Salta och peppra efter smak. Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg och rödbetor.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 425 kcal, 44 g protein, 11 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt