Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingpytt med stekt ägg och rödbetor
Mari Bergman

Kycklingpytt med stekt ägg och rödbetor

40 minEnkelt
290,15 kr
4 portioner 41,33 kr per portion
En enkel, snabb och god middag som kommer blir en favorit hos barnen. Rätten håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Tillbehör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
4 stÄgg
370 gRödbetor Skivade
Kycklingpytt
0,5 stPurjolök
1 mskOlivolja
550 gStrimlad kyckling
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
200 gBondbönor
1 klyftaVitlök Vanlig
200 gBlomkål Färsk
300 gPotatis
300 gMorötter
0,5 stPersilja - färsk
1 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingpytt: Skölj och grovstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök.

3

Skala och tärna potatis och morötter. Bryt blomkålen i buketter.

4

Lägg grönsakerna på en plåt och vänd runt med olja. Krydda med salt och peppar efter smak samt timjan och sätt in i ugnen ca 30 min.

5

Salta och peppra kycklingen efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om ca 5 min tills den fått fin färg och är genomstekt.

6

Tillsätt bondbönor till grönsakerna och låt stekas ytterligare ca 5 min i ugnen. Ta ut plåten och tillsätt kyckling och hackad persilja. Lägg upp på ett fat eller servera direkt från plåten.

7

Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek äggen på medelvärme. Salta och peppra efter smak. Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg och rödbetor.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 425 kcal, 44 g protein, 11 g fett, 33 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell