Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Våfflor | ||
1 krm | Salt | |
75 g | Smör | |
4 dl | Mjölk | |
80 g | Mörk chokladkaka | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Bakpulver | |
Topping | ||
250 g | Jordgubbar Färska | |
125 g | Röda Vinbär | |
125 g | Hallon Färska | |
3 dl | Vispgrädde |
Våfflor: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet.
Smält smör och ta av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ut i smöret tills all choklad smält. Häll chokladsmöret i våffelsmeten.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.
Topping: Skär jordgubbar i skivor. Vispa grädde.
Servera våfflorna med lättvispad grädde, färska bär och pudra över lite florsocker.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket