Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Röd Paprika | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
1 msk | Olivolja | |
280 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 st | Avokado | |
Gratäng | ||
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Bakpotatis | |
300 g | Sojafärs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,75 msk | Vitvinsvinäger | |
0,75 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Aubergine | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 tsk | Spiskummin | |
1,5 tsk | Paprikakrydda | |
380 g | Krossade Tomater | |
1 dl | Vatten | |
100 g | Riven Ost |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt.
Skiva auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut dom på en skärbräda och strö över lite salt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt sojafärsen och krydda med spiskummin och paprikapulver. Bryn så att färsen blir helt tinad och varm. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra och låt såsen puttra ihop i 5 min.
Blanda ihop crème fraiche och riven ost i en skål.
Varva potatisskivor, aubergineskivor och färssås. Toppa med crème fraiche-röran och gratinera i ugnen ca 15-20 min tills den har fått fin färg och aubergine och potatis är mjuk.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och paprika. Skala och skiva rödlöken tunt. Kärna ur och tärna avokadon och sila av oljan från kronärtskockorna. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja och vinäger. Servera till gratängen.
Näringsvärde: 422 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 49 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria