Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Stjälkselleri | |
2 msk | Honung Flytande | |
1 g | Saffran | |
100 g | Matkex | |
0,5 msk | Äppelcidervinäger | |
1 st | Rödlök | |
2 msk | Smör | |
300 g | Svenska Äpplen | |
1 dl | Vatten | |
2 msk | Färsk ingefära |
Skala äpple, rödlök och ingefära. Skär ner äpplet i tunna klyftor och finstrimla rödlöken. Grovhacka ingefäran.
Smält smöret i en kastrull och fräs äpple, rödlök och ingefära tillsammans med saffran. Tillsätt äppelcidervinäger, vatten och honung och låt det småputtra under lock i ca 30 min. Rör om lite då och då.
Servera chutneyn på selleristjälkar eller på dina favoritkex.
Recep: Mari Bergman
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla