Gå vidare till huvudinnehåll
Fredrik Jonssons kycklingfilé med grillkrydda och sötpotatismos
Fredrik Jonssons

Fredrik Jonssons kycklingfilé med grillkrydda och sötpotatismos

30 minEnkelt
275,25 kr
4 portioner25,43 kr per portion
Ett fantastiskt recept med kycklingfilé med egengjord grillkrydda och sötpotatismos. Rätten serveras med en fräsch råkostsallad. Tips, gör en större mängd grillkrydda och förvara i en burk. Ta fram när du vill laga receptet igen eller använd som piff på andra kyckling- och kötträtter.

Sötpotatismos
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stFärsk timjan
500 gSötpotatis
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
Grillkrydda
3 krmLökpulver
1 krmSpiskummin
1 krmSalt Fint
1 krmChilipulver Chipotle
5 krmPaprikakrydda
5 krmVitpeppar Malen
3 krmVitlökspulver
Kyckling
1 tskHonung Flytande
3 mskOlivolja
600 gKycklingfile Fryst
0,5 mskJapansk soja
Råkostsallad
1 krmSvartpeppar Malen
200 gVitkål
0,5 stRättika
2 mskOlivolja
200 gMorötter
1 mskVitvinsvinäger
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sötpotatismos: Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den mjuknat. Häll av större delen av vattnet men spara lite vatten på kastrullbotten, stöt potatisen medan den är varm i det varma vattnet. Häll på olivolja och strö över hackad färsk timjan, rör runt. Smaka av med salt och peppar.

2

Kyckling: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem på en tallrik eller i en bunke. Blanda kryddorna till grillkryddan i en skål vid sidan om. Krydda därefter kycklingen med grillkryddan ordentligt runt om, på alla sidor. Häll över soja och honung på den kryddade kycklingen, vänd kycklingen ordentligt i sojan och honungen.

3

Smält kokosolja/olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelstark värme, vänd kycklingen hela tiden så att du inte bränner kryddorna. Stek tills du får en fin stekyta på alla sidor. Sänk värmen på spisplattan och stek klar kycklingen, vänd den om i fettet i stekpannan hela tiden så att du får som en glace.

4

Råkostsallad: Skala och strimla morötter och rättika. Strimla vitkål. Blanda i en bunke med olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.

Näringsvärde: 531 kcal, 36 g protein, 28 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell