Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Karamelliserad rödlök | ||
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
4 st | Rödlök | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Strösocker | |
Tillbehör | ||
2 st | Kvisttomater | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
0,5 st | Krispsallat | |
Tryffelmajonnäs | ||
2 tsk | Dijonsenap | |
1,5 dl | Rapsolja | |
0,5 tsk | Tryffelolja | |
2 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
Burgare | ||
450 g | Högrevsfärs | |
4 krm | Salt | |
4 krm | Svartpeppar |
Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i smör på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.
Tryffelmajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och tryffelolja.
Burgare: Forma burgare av färsen och krydda med salt och peppar. Grilla burgarna till en innertemperatur på 72 grader, ca 5 min/sida beroende på värme på grillen.
Tillbehör: Grilla bröden hastigt på grillen så att de får en fin grillyta. Plocka salladsblad och skiva tomaterna.
Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare och tomatskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria