Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chokladfondant | ||
100 g | Smör | |
3 st | Ägg | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
0,5 dl | Strösocker | |
Servera med | ||
400 g | Vaniljglass | |
Halloncoulis | ||
3 msk | Strösocker | |
4 msk | Balsamvinäger | |
200 g | Hallon |
Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
Separera 2/3 av äggens gulor och vispa ihop med resterande ägg, samt socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i smorda portionsformar eller ugnsfasta glas. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant (se tipset ovan).
Halloncoulis: Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra ihop till en sås. Sila eventuellt.
Tippa fondanten försiktigt upp och ner eller servera i formarna. Häll över halloncoulis och toppa med glass.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta