Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Sweet Chili | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Ketjap | |
1 msk | Färsk ingefära | |
250 g | Morötter | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
125 g | Minimajs | |
1 msk | Japansk soja | |
300 g | Sjögräsnudlar | |
1 msk | Sesamolja | |
0,5 st | Purjolök | |
3 msk | Rapsolja | |
2 msk | Sesamfrö | |
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
500 g | Tofu | |
1 st | Lime | |
1 krm | Vitpeppar Malen |
Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tofun och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugar snaps och minimajs.
Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka tofu, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt och peppar efter smak, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.
Näringsvärde: 345 kcal, 16 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria