Gå vidare till huvudinnehåll
Lisa Lemkes strömmingslåda med kantareller
Lisa Lemke

Lisa Lemkes strömmingslåda med kantareller

45 minEnkelt
508,75 kr
4 portioner 35,50 kr per portion
Njut av riktigt god husman och laga en ljuvligt krämig och god strömmingslåda med kantareller. Hoppas att det ska smaka och lycka till i köket.

Strömmingslåda
0,5 stPurjolök
1 mskSmör
500 gPotatis Fast
150 gKantareller
400 gStrömming
75 gRiven Västerbottensost
1 krmVitpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
3 dlVispgrädde
1 krmSalt
Tillbehör
0,5 stIsbergssallat
Instruktioner
1

Strömmingslåda: Sätt ugnen på 200 grader och koka potatis.

2

Rensa kantarellerna och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med smör. Krydda med salt.

3

Skär potatisen i tjocka skivor. Skölj purjolöken noggrant och strimla den sedan. Skölj och hacka persiljan fint. Krydda filéerna med salt och peppar och rulla ihop dem till små rullar. Varva potatis, purjolök, strömmingsrullar, kantareller, persilja och det mesta av osten i en ugnsform. Häll över grädden och toppa med det sista av osten.

4

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt den stå i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt gärna stå under folie i 10 minuter före servering.

Servera med sköljd och strimlad sallad.

Näringsvärde: Kcal: 806 Fett: 37 g Protein: 24 g Kolhydrater: 89 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell