Gå vidare till huvudinnehåll
Italienska wallenbergare med potatis & haricots verts
Mathem

Italienska wallenbergare med potatis & haricots verts

30 minEnkelt
357,45 kr
4 portioner 44,16 kr per portion
Italienska wallenbergare med potatis & haricots verts.

Sås
1 tskTorkad oregano
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Färsk
0,75 tskSalt
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 dlVispgrädde
3 gChili
1,5 mskTomatpuré
Tillbehör
1 kgPotatis Fast
250 gVanliga morötter
250 gHaricot Verts Fryst
Wallenbergare
1,5 tskSalvia - torkad
1 tskSalt
120 gCitron
2 mskPotatismjöl
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 dlStandardmjölk
1 mskSmör
0,25 stBasilika - färsk
500 gKalvfärs
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och koka potatisen.

Blanda mjölk med potatismjöl, skalet från citron, salvia, salt, svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färsen och finhackade basilikablad. Blanda runt och forma biffar.

Hetta upp en panna med olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

Finhacka chili och vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer direkt i pannan. Tillsätt grädde, blanda runt och smaka av.

Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten några minuter. Skala morötterna och skär dem i stavar.

Slå såsen över biffarna och servera tillsammans med nykokt färskpotatis, haricots verts och morotsstavar.